Hurtownia spożywcza | Damon Kraków

Nowości – komplet

 

ProBody9240-d

Pieczywo ProBody jest szczególnie atrakcyjne dla klientów poszukujących produktów Low Carb – dzięki zmniejszonej o ok. 90% zawartości węglowodanów i ok. 300% większej ilości białka w stosunku do zwykłych chlebów pszenicznych. Chleb ten zawiera także dużą ilość błonnika pokarmowego.

Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej formuły mieszanki w skład której wchodzi m.in.: mąka sojowa, pełnoziarnista mąka orkiszowa, białko pszeniczne, siemię lniane, śruta sojowa, nasiona słonecznika, sezam, błonnik jabłkowy, otręby pszenne i zakwas z pełnego ziarna orkiszu.

Dzięki wartościom odżywczym ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów żywienia. Wskazane jest by szczególnie w wieczornym posiłku ograniczyć spożywanie węglowodanów. Teraz dzięki ProBody mozna spokojnie deletować się kolacją z dodatkiem pysznego pieczywa.

100g ProBody zawiera przeciętnie:
białko 21,4g
węglowodany(w tym cukier) 6,1 (2,4)g
tłuszcz(w tym nasycone kwasy tłuszczowe) 16,8 (2,2)g
błonnik 11,8g

ProBody:

- smaczny chleb, niezwykle długo zachowujący świeżość

- IG 33,5

- idealny składnik niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych planów zdrowego żywienia

 

Poradnia Dietetyczna Katedry Dietetyki na Widziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie przeprowadziło badania nad Chlebem ProBody zgodnie z wytycznymi FAO/WHO. Wyniki badań wykazały, że pieczywo ProBody posiada wartość średnią indeksu glikemicznego na poziomie 33,5 % i można ją uznać za niską, nie przekraczająca 55%. Wyniki badań to oprócz pozytywnych opini klientów kolejny dowód na to, że pieczywo probody idealnie nadaje się do niskowęglowodanowych sposobów odżywiania i może być włączone do codziennej diety diabetyków (osób cierpiących na cukrzycę).